Házi hamburger

  • 2018.06.20.
  • 5

Tegnap este olyan kellemes volt a teraszon üldögélve "vacsorázni", melyről készítettem 1-2 gyors fotót a Facebook oldalamra, és gondoltam, megkérdezem, Ti mit vacsoráztok...? Bár a vacsora szó egy kicsit most túlzás volt nálunk, hiszen csak hamburgert készítettünk a férjemmel. A zsemléket én sütöttem délelőtt, a férjem pedig este megsütötte a húst, no és persze a hozzá tartozó "egyebek" sem hiányozhattak. Nagyon finom, néha megkívánjuk. Bár a férjem ahogy öregszik, egyre kevésbé ragaszkodik az ilyesmikhez (hamburger, gyros, pizza), pedig régen szerette, de mostanában inkább a leveseket részesíti előnyben és hozzá a második fogást. Én viszont néha-néha vágyom hamburgerre vagy pizzára és gyrosra is, Milán pedig egyenesen imádja a pizzát és a hamburgert, ami két havonta szerintem simán belefér az étkezésbe.Viszont a tegnapi hamburgerről nem akartam receptet megosztani, mivel nem néz ki tökéletesen, mert csak úgy gyorsan "összedobtuk" a férjemmel (de így legalább látszik, hogy házi :), ráadásul a fotó is nagyon egyszerű. De többen is kértétek este a receptet és maga a hamburger nagyon finom, ezért a kérésetekre természetesen leírom. Majd legközelebb készítek a receptleíráshoz jobb képeket és utólag kicserélem.
Ha nem nyaralunk és nem kirándulunk, akkor nálunk a nyár ellenére is minden nap sül-fő itthon valami (sok új finomság is), csak bevallom, mostanában nincs kedvem és türelmem elővenni a fotós kellékeket és szépen beállított képeket készíteni. Most egy kicsit nekem is nyári szünet van. :) De azért majd igyekszem, mert nem tudom ősztől mire lesz időm... Nem mintha most tele lennék szabadidővel - pl. a következő 2 hétre egy alapos nagytakarítást tervezek az egész házban. A két kisfiam mellett egyedül ez nem lesz egyszerű feladat.Hozzávalók a hamburgerzsemléhez:9 darabhoz:60 dkg finomliszt2 dl langyos tej2 evőkanál kristálycukor2 dkg friss élesztő1 teáskanál só1 tojás10 dkg natúr joghurtfél dl olaj+ 1 tojás a kenéshez a tetejére és szezámmagA húspogácsához:kb. 50 dkg darált sertéscombsó és őrölt fekete borsAz összeállításhoz: