Fokhagymás-paprikás csirkemell falatok sütőben sütve és paradicsomos mártogatós

  • 2018.05.24.
  • 3

Fél óra alatt elkészülő vacsora ötlet a dolgos hétköznapokra, melyet garantáltan szeret a család apraja-nagyja. A hús a sütőben sül minimális olajjal, mégsem száraz - sőt, nagyon finom omlós. A családom oda van érte, imádjuk!


Hozzávalók:3-4 adaghoz60-70 dkg csirkemellfilékb. 20 dkg zsemlemorzsa1 evőkanál őrölt csemege vagy édes pirospaprika2 nagy gerezd fokhagymafél teáskanál só vagy ízlés szerintnegyed teáskanál őrölt borskevés olívaolaj vagy napraforgóolajA mártogatóshoz:3 közepes paradicsom2 közepes fejű lila hagyma vagy 3-4 szál újhagyma1 teáskanál mézsó ízlés szerintőrölt bors ízlés szerintElkészítés:A megmosott, papírtörlővel leitatott csirkemellet 2-3 cm vastag kockákra vágjuk (próbáljuk egyelőre, hogy egyformán süljenek meg, de ne legyenek nagyon vékonyak sem, hogy sütés után szaftosak maradjanak).Egy tálban összekeverjük zsemlemorzsát, őrölt paprikát, őrölt borsot, sót és hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát is. Összekeverjük, majd beledobáljuk a feldarabolt húsokat, alaposan megforgatjuk őket a morzsában, hogy mindenhol jól bevonja.