Csokoládés kocka

  • 2018.05.21.
  • 0

Szombaton a kisfiam: Milán névnapi családi bulijára találtam ki ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető puha kakaós piskótás, nem túl édes csokikrémes süteményt.
A szőke hercegem rendkívül édesszájú, de még az édességek között is nagyon válogatós. Például a gyümölcsöket imádja, de csak magában eszi meg (ami egyáltalán nem baj), a gyümölcsös sütik viszont nála abszolút nem jöhetnek szóba. A magvakat is imádja, de süteményekben ez sem kell neki.
A lekváros sütemények terén is erősen válogat (de pl. a lekváros linzert és a lekváros palacsintát imádja). ...és még sorolhatnám az ilyen kettősségeket. A lényeg, hogy a csokoládés süteményeket szereti, ezért úgy gondoltam, hogy sütök egy gyors kakaós piskóta jellegű tésztát, melyhez készítek tojássárgájából csokoládékrémet és az egészet nyakon öntöm étcsokoládéval. Ez aztán tényleg csupa csoki, és valószínűleg már elcsépelten hangzik, de valami 'isteni' finomra sikerült. Persze nem mindig jó, ha valami ennyire finom, mert az ember alig tudja megállni, hogy ne egyen meg egyszerre 5-6 szeletet vagy még többet...Hozzávalók a tésztához:kb. 20x30 cm-es tepsihez5 közepes méretű tojás16 dkg kristálycukor14 dkg finomliszt2 dkg holland kakaópor10 g sütőporA krémhez:6 tojássárgája8 dkg kristálycukor5 dkg finomliszt5 dl tej10 dkg szobahőmérsékletű vaj2 dkg porcukor2 evőkanál holland kakaópor