Cseresznyés lepény

  • 2018.05.29.
  • 4

Még a múlt szerdán készítettem ezt a nagyon egyszerű cseresznyés lepényt. Először sütöttem ezt a verziót - Anyukám régi, foszlott süteményes könyvéből néztem ki. Annyira finom, puha, vajas a tésztája, igazán eteti magát. Az adag egy kis méretű tepsihez elég, azonnal el is fogyott, mivel a szüleim is nálunk voltak (épphogy csak elég volt). Emiatt sütés utáni fotót nem tudtam készíteni, csak egy sütés előtti egyszerű képet. De mivel tényleg annyira finom, úgy gondoltam, ezzel az egy fotóval is megosztom a receptet. Újra elkészítem majd a sütit és pótolom utólag a sütés utáni képeket. Egyébként más gyümölccsel is készíthető: meggyel, málnával, szederrel, barackkal...Hozzávalók:kb. 20x25 cm-es tepsihez10 dkg puha vaj10 dkg kristálycukor (vagy nyírfacukor/eritrit)6 közepes méretű tojás7 dkg finomliszt (vagy zabpehelyliszt/tönkölybúzaliszt)3 dkg zsemlemorzsa8 g sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéjcseresznye ízlés szerintElkészítés:A megmosott cseresznyét kimagozzuk és félretesszük lecsöpögni.

Címkék

Cseresznye