Pihe-puha piskótatekercs

  • 2018.04.22.
  • 9

Pihe-puha, könnyű, nem fojtogató tésztájú piskótatekercs.Igazából több is szerepel már a blogon a régebbi receptek közül (piskótatekercs, mogyorókrémes piskótatekercs, zebratekercs - ezeken a neveken megtaláljátok őket az "összes recept" menüben), de most ismét másképp készítettem, és mivel igazán jól sikerült és nagyon finom lett, készítettem róla néhány képet is. Az elmúlt este megkérdeztem a Facebook oldalamon, hogy kíváncsiak vagytok-e a receptre, mert valljuk be, ez egy elég régi, egyszerű, közismert retro sütemény, mely minden konyhában gyakran előfordul, ha gyors sütire van szükség - tehát mindenkinek megvan a saját receptje. De többen is kértétek a receptet és szeretnétek elkészíteni még ma, ezért igyekszem gyorsan feltenni.
Tegnap Apukám egész nap nálunk volt, segített a férjemnek összeszerelni a nyári konyhám bútorait (ami még február 1-jén megérkezett, csak eddig nem volt időnk foglalkozni vele + mivel nyári konyha, nem nagyon volt szükség rá eddig - vártuk a jó időt). :) A lényeg, hogy nekik sütöttem a sütit a babgulyás mellé. Egyébként észrevettétek, hogy a piskótatekercsből nem lehet eleget készíteni, mert mindig pillanatok alatt elfogy...?



Hozzávalók:36x30 cm-es tepsihez8 tojás8 púpos evőkanál kristálycukor8 csapott evőkanál finomlisztfél csomag sütőpor (6 g)
+ ízlés szerint házi sárgabaracklekvár(vagy bármilyen ízű süthető lekvár)

A kellemes pasztellkék-fehér pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu


Címkék

Pihe-Puha