Márványos túrós
- 2018.04.29.
- 2
10 perc alatt összekeverhető, 25 perc alatt megsül és már ehető is ez a nagyon mutatós, puha (nem száraz!, inkább kicsit szaftos), finom sütemény. Vendégvárásra vagy hétvégi süteménynek érdemes elkészíteni, de tízóraira/uzsonnára is jól csomagolható.A süti hozzávalóit én kalkuláltam össze, a mennyiségeket a tepsim méretéhez számoltam ki és úgy gondoltam, hogy a "márványos túrós" név jól passzol hozzá (csak ez jutott eszembe).Hozzávalók a tésztáhozkb. 20x35 cm-es tepsihez8 közepes tojás20 dkg kristálycukor1,3 dl tej (130 ml)1,3 dl olaj (130 ml)2 evőkanál holland kakaópor
32 dkg finomliszt1 csomag sütőpor (12 g)A túrógolyókhoz:50 dkg tehéntúró3-4 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)5 evőkanál kristálycukor
A szerzőről
Gabriella kalandjai a konyhában