Gulyásleves - Anyukám receptje szerint ❤

  • 2018.02.17.
  • 9

Ezt a hagyományos magyar ételt mindenki ismeri és szinte mindenki szereti. Valamint az is igaz, hogy mindenki egy kicsit másképp készíti, de egy tál forró, laktató gulyáslevesnél nincs jobb egy kellemetlenül hűvös, hideg napon. Finom házi kenyérrel tálalva nem igazán kell hozzá más, bár én imádom hozzá második fogásként a palacsintát, esetleg fánkot vagy valamilyen kelt süteményt. Az igazi gulyásleves marhahússal készül, de én mindig sertéscombból készítem. Egyébként van már a blogomon egy
gulyásleves recept, melyet bográcsban szoktunk készíteni, a mostani pedig Anyukám receptje szerint készül. A babgulyásba én csipetkét, a gulyáslevesbe viszont nokedlit szoktam készíteni.Hozzávalók:60 dkg sertéscomb40 dkg burgonya megtisztítva, kockákra vágva1 db kisebb zeller2 közepes vöröshagyma2 nagyobb sárgarépa1 nagyobb fehérrépa1 paradicsom1 tv paprika1 csapott evőkanál őrölt paprika (édesnemes vagy csemege)1 teáskanál őrölt fekete bors1 teáskanál őrölt kömény1 csapott evőkanál só vagy ízlés szerint2 evőkanál zsírA csipetkéhez vagy nokedlihez:1 tojás8-10 dkg lisztesetleg pici víz
A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken: