Zserbó csiga - leveles tésztából

  • 2017.11.24.
  • 4

Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerűek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerű sütemények is, amikor nincs kedvünk, időnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
Bár néhány hete rátaláltam a férjemtől kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfőn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhűtőjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belőle én valamit.
Hozzávalók:kb. 42 darabhoz1 csomag leveles tészta (50 dkg)6 kissé csapott evőkanál darált dió4 csapott evőkanál kristálycukor5 dkg étcsokoládé apróra vágvaA pöttyös és dombormintás kerámiák megtalálhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu




Sütés előtt

Elkészítés:A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra és felvágjuk kb. 15 cm széles csíkokra.
Mindegyik tésztacsíkot megkenjük egyenletesen a lekvárral és megszórjuk a cukor/darált dió keverékével
+ az apróra vágott csokival. Szorosan feltekerjük és 1,5 cm széles csigákra szeleteljük. (Úgy kenjük meg lekvárral és úgy szórjuk meg a cukros dióval, hogy a túlsó szélén hagyjunk kb. 2 cm-es részt üresen, hogy amikor tekerjük fel, legyen hova terülnie a tölteléknek és tekeréskor ne folyjon ki.)Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kis csigákat és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
Jó étvágyat!

Címkék

Leveles Tészta