Ecetes sajtos ropogós

  • 2017.08.24.
  • 5

Nem kell megijedni, az ecet egyáltalán nem érződik rajta, viszont jó leveles lesz tőle a tészta. Egyszerűen isteni finom ez a sajtos ropogós!
Többféle időintervallumban elkészíthető: én általában amikor összegyúrom a tésztát, akkor utána már rögtön nyújtom, felvágom és sütöm, tehát bő fél óra után ehető. De olyan is elő szokott fordulni, amikor reggel összegyúrom a tésztát, aztán fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe 1-2 órára, amíg elkészítem a család reggelijét: reggelizünk, elmosogatok és utána készítem a süteményt. Sőt, valamikor este gyúrom össze, hűtőbe teszem fóliával letakarva és másnap reggel nyújtom, vágom, sütöm. Mikor hogy van rá idő...Hozzávalók a tésztához:kb. 50-60 darabhoz50 dkg finomliszt20 dkg reszelt trappista sajt5 dkg szobahőmérsékletű vaj6 dkg zsírkb. 30 dkg tejföl2 evőkanál 10 %-os ecet1 csapott evőkanál sóA tetejére:10 dkg reszelt trappista sajt1 felvert tojásA pöttyös kerámiák és kávéfőző megtalálható a webáruházban az alábbi linken: