Citromos-túrós kiflik - dagasztás és kelesztés nélkül

  • 2017.02.02.
  • 9

Ez a kis kifli is azok közé tartozik, melyet el kezd enni az ember és nem tud abbahagyni. Hogy is lehetne neki ellenállni, mikor a tésztája olyan pillekönnyű és puha, a túrós töltelék pedig annyira finom! Nem kell dagasztani és keleszteni, ezért igen hamar elkészül. A könyvemben papucsként van megcsinálva, de nekem most a kifli szimpatikusabb volt.A férjem amikor meglátta a túrót a hűtőben, csillogó szemmel kérdezte, hogy: "Túrós batyut fogsz sütni?" ...és amikor azt válaszoltam, hogy most nem batyu lesz, hanem kifli... csalódott lett. Gyorsan hozzátettem, hogy majd meglátod, annyira finom lesz, hogy el fogsz tőle ájulni. :) Amikor megsült, egy ideig kerülgette a kifliket, majd megkóstolta... lopózva ette egyiket a másik után, végül megjegyezte, hogy: "Tényleg nem hazudtál, hogy el fogok ájulni tőle, annyira finom!" Még ilyet... hát, hazudtam én valamikor? :) De hogy feledékeny vagyok, az egész biztos: ezek a kis kiflik még decemberben készültek a téli szünetben és majdnem elfelejtettem feltenni a gyűjteményembe.Hozzávalók a tésztához:56 darab kiflihez50 dkg finomliszt2 dkg friss élesztő2,5 dl langyos tej1 tojás10 dkg olvasztott vaj4 dkg kristálycukor1 csipet sóA túrós töltelékhez:25 dkg tehéntúró10 dkg kristálycukor2 dkg