Húsleves sertéspörkölttel

  • 2017.01.11.
  • 5

Mindkettő alapételnek számít kis hazánkban, ezért évekig nem tettem fel a blogra a receptjét, hiszen egyrészt mindenkinek megvan a maga receptje, másrészt ez a két étel alapjaiban véve szinte mindenkinél ugyanúgy készül. De mivel ez a blog főként gasztroblog (vagy valami olyasmi), mégiscsak illik szerepelnie itt ennek a két receptnek. Főleg, hogy levesek közül a húsleves az első számú kedvencem! A pörköltről már nem mondható el ugyanez... Szeretem ezt is, csak gyerekkoromban Anyukám hetente kétszer is pörköltet csinált és eléggé ráuntam. A mai napig is nagyon gyakran készíti. A húslevesek közül a tyúkhúslevest szeretem a legjobban (Anyukám tyúkocskáiból) - farhát, mellcsont, szárny, nyak, szerintem ebből készül a legfinomabb leves, de most sertés karajcsontból készült
(szintén a szüleim malackáiból).Csodás porcelán és kerámia készletek a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu




A húsleves hozzávalói:
kb. fél kg hús
(tyúk farhát, mellcsont, szárny, nyak vagy sertéscsont)1 közepes vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma5 szál sárgarépa2
szál petrezselyemgyökér1 kisebb zellergumó vagy 1 nagyobb fele1 kis csokor petrezselyemzöld1 teáskanál egész fekete bors
só ízlés szerint
Elkészítés:1. Langyos vízben megmossuk a húst, majd egy nagyobb fazékba tesszük, öntünk rá hideg vizet, hogy bőven ellepje és lassú lángon kezdjük főzni.