Zserbópite

  • 2016.04.16.
  • 6

A zserbó a családom számára örök kedvenc, évente többször is elkészítem. Ez a pite pedig egy gyorsabb és egyszerűbb változat, mégis teljesen a zserbó ízvilágát nyújtja. Linzertészta, finom házi sárgabarack lekvár, dió és csokoládé. Olyan kis guszták ezek a csepp szeletkék és annyira finom, hogy az ember nem tud neki ellenállni. :)Néhány hete készítettem - még Húsvétra - és majdnem megfeledkeztem arról, hogy közzé tegyem, pedig az ünnepek alatt több vendég is kérte a receptet és direkt készítettem
róla képet is. Épp ma figyelmeztetett rá az egyik barátnőm, hogy mikor akarom már kitenni a receptet. Látod, már hozom is Neked... és minden zserbórajongónak. :)Hozzávalók a tésztához:20x30 cm-es tepsihez20 dkg finomliszt7 dkg porcukor10 dkg vaj3-4 evőkanál vízA töltelékhez:kb. 15 dkg darált dió6 dkg kristálycukor3 tojás20 dkg házi sárgabarack lekvár vagy sütés álló lekvár5 dkg reszelt étcsokoládéA tetejére:10 dkg étcsokoládé1-2 evőkanál olajA pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:Pöttyös Otthon - www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:1. Összekeverjük a lisztet a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy jól össze tudjuk gyúrni a tésztát. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi nagyságúra és kivajazott/lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Villával itt-ott megszurkáljuk a tetejét és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütési programon (vagy hagyományos sütőben) kb. 12 percig elősütjük.
2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük a cukorral (nem kell habosra, csak jól összekeverni egy villával), majd hozzáadjuk a darált diót is.

Címkék

Zserbó