A tökéletes kókuszkocka
- 2016.03.14.
- 7
A klasszikus sütemény tökéletes változata könnyű, puha, mézes tésztával, csupa kakaós mázzal.
A kókuszkocka gyerekkoromban gyakori sütemény volt, Anyukám szerette készíteni, mert elég egyszerű sütemény és viszonylag hamar elkészül. Mi pedig szerettük hamar eltüntetni az asztalról - óriási kedvencünk volt. A blogon már található róla recept
(itt olvasható)
, de a férjem szerette volna, hogy a süti mézes tésztája még könnyebb, puhább legyen és azt az ötletet adta, hogy kevesebb liszttel készítsem a megszokott többi hozzávalóhoz képest. Ezáltal tényleg olyan laza mézes tésztát kaptam, hogy csak úgy szippantotta magába a finom kakaós-rumos mázat a mártogatáskor. Ez tényleg egy tökéletesített változat, mindenképp ajánlom Nektek kipróbálásra, én ezentúl mindig így fogom készíteni - ez egész biztos! :)A pöttyös kézműves kerámiák és a krém színű olasz kávéfőző megtalálható a webáruházban
az alábbi linken:www.pottyosotthon.huHozzávalók a tésztához:20x25 cm-es tepsihez, 20-24 darab süteményhez20 dkg finomliszt1 csomag sütőpor1 tojás5 dkg puha vaj20 dkg kristálycukor2 evőkanál méz2 dl tej1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)A mázhoz:20 dkg vaj18 dkg kristálycukor8 evőkanál tej4 evőkanál holland kakaópor2 teáskanál rum+ 20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshezElkészítés:1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a cukorral (addig keverjük, amíg a cukorszemcsék elolvadnak a vajban),
A szerzőről
Gabriella kalandjai a konyhában