Csokis habcsók

  • 2015.11.25.
  • 9

A megmaradt tojásfehérjékből habkönnyű finomságot készíthetünk 5 perc munkával. Az elmúlt hetekben gyakran sütöttem és elég sok tojásfehérjém megmaradt, melyeket kettesével szoktam lefagyasztani. Szombaton gondoltam egyet, kivettem két tojásfehérjét a mélyhűtőből és néhány perc alatt összeállítottam ezeket a csokis habcsókokat - amolyan vendégváró nassolni valónak.Az elmúlt napokban annyira hideg van, ettől egészen ünnepi hangulatom lett...Látszik a képeken is, igaz? :) Hozzávalók:kb. 30 darabhoz2 tojásfehérje10 dkg kristálycukor1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)3 dkg reszelt étcsokoládé+ a tetejére 4-5 dkg reszelt étcsokoládéEz a szép pöttyös-rózsa mintás tárolódoboz szett (3 darabos) megtalálható a webáruházban is az alábbi linken:Pöttyös Otthon - pottyosotthon.hu
Elkészítés:1. A tojásfehérjét egy tálban nagyon kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Ekkor szép fényes, szinte késsel vágható habot kapunk. Végül óvatosan belekeverjük a kakaóport és a reszelt csokoládét.2.
Habzsákba
tesszük a habot (akciós habzsákok itt kaphatók:
pottyosotthon.hu/habzsak
), majd tetszőleges formájú habcsókokat formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe - tetejüket megszórjuk reszelt csokoládéval.3. Előmelegített 130 fokos sütőbe tesszük (alsó-felső sütési programon vagy hagyományos sütőben) és kb. 90 percig sütjük, illetve szárítjuk. (Közben ránézhetünk, nem biztos, hogy kell 90 perc,
nehogy nagyon kiszárítsuk - persze attól még meg lehet enni, csak lyukas lesz a közepe. Sütőfüggő!)4. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.