Sajtos-baconös tekercs

  • 2015.10.21.
  • 9

Pillekönnyű kelt tészta, sült bacon szeletek és olvadozó sajt... hát, ez isteni finom!! Reggelire - vagy akár korai vacsorára is - egy bögre tejjel kitűnő, és még tízórai is jól csomagolható. Imádom!!
Hozzávalók:kb. 9 tekercshez40 dkg finomliszt átszitálva1 púpos teáskanál só (vagy ízlés szerint - függ attól is, mennyire sós a bacon)2 dl langyos víz2,5 dkg friss élesztő1 teáskanál kristálycukor 1 tojásfél dl olaj+ 18-20 szelet bacon (kb. 20 dkg)20 dkg szeletelt trappista sajtA vidám színű pöttyös kézműves kerámia megtalálható a webáruházban az alábbi linken:Pöttyös Otthon - www.pottyosotthon.hu Elkészítés:1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd az élesztős-cukros vizet is és bedagasztjuk a tésztát. (Lehet a robotgéppel is dagasztani vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával.) Egy tálba tesszük a tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.2. A szeletelt bacont egy serpenyőben kicsit elősütjük. A szeletelt trappista sajtot 3 cm széles csíkokra vágjuk.