Hatlapos

  • 2015.10.25.
  • 3

Egy közismert és közkedvelt receptet hozok ma - puha, omlós tésztalapok nagyon finom kakaós főzött krémmel töltve. Azért tartozik a kedvenceim közé, mert nem túl édes, épp csak annyira, amennyire kell. Ettem is belőle rögtön három szeletet! Vagy négyet??? Te jó ég!Ez volt a vasárnapi süteményünk a férjem kérésére, Ő ugyanis rajong a krémes süteményekért! Na, nem mintha én nem szeretném a krémeseket. :) Nekem aztán kedvenceim közé tartozik minden, ami sütemény! Kelt tészták, apró sütik, krémes sütemények, kalácsok... De térjünk vissza a hatlaposra, melyet a férjem szerint mérnöki pontossággal készítek. Mindig gyönyörködik benne, mennyire egyformák a lapok és krémek vastagsága, és milyen precízek a szeletek. Hát persze! Hiszen szívvel-lélekkel, szeretettel készítem az imádott családomnak! :) Hozzávalók a tésztához:kb. 16-18 szelethez
60 dkg finomliszt10 dkg zsír15 dkg szobahőmérsékletű vaj5 dkg porcukor1 tojás1 teáskanál szódabikarbónakb. 1,5-2 dl tejA krémhez:7,5 dl tej2 púpos evőkanál kakaópor2 tojássárgája7 dkg liszt25 dkg kristálycukor