Burgonyás kifli
- 2015.10.29.
- 3
Ezek a pihe-puha, pillekönnyű kiflicskék nagyon etetik magukat - ajánlom, hogy dupla mennyiséggel süssétek meg rögtön, különben az utolsó darabokért veszekedni fog a család. :)Nagyon jó nassolni való napközben vagy akár reggelire is fogyaszthatjuk teával, tejjel, kávéval és tízóraira csomagolva is kitűnő munkahelyre, iskolába egyaránt. Szerintem vegyétek fel a receptgyűjteménybe, mert nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom - imádni fogjátok, én már tudom! :)Hozzávalók:32 db kiflihez40 dkg finomliszt4 db kisebb burgonya megfőzve, áttörve (kb. 20 dkg)fél dl langyos víz a burgonya főző vizéből
2 dkg friss élesztő 15 dkg puha vaj (esetleg margarin)1 tojássárgája2 púpos teáskanál só1 csipet kristálycukor
+ 1 tojássárgája 1 evőkanál tejjel összekeverve
A képen szereplő termékek (fehér antik fa tálca, pöttyös kézműves kerámia, puha pöttyös szalvéta) megtalálható a webáruházban is az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu
A szerzőről
Gabriella kalandjai a konyhában