Borzas Kata avagy Rücskös diós

  • 2015.10.17.
  • 2

Linzer jellegű omlós tészta, nagyon finom sárgabarack lekváros diós töltelékkel. Biztos sokan ismeritek és szeretitek ezt a süteményt...!? Nálam a gyakran készítendő kategóriába tartozik a gyorsan és könnyen elkészíthetősége miatt. Tulajdonképpen azt hittem, hogy már feltettem a blogra régebben, de most vettem észre, hogy csak a Borzas túrós/Reszelt túrós változata szerepel itt, melyet még a blog indulásakor tettem fel. Pedig ezt a diós receptet már vagy 8 éve kaptam a nagynénémtől és azóta elég sokszor készítettem. Most pedig még Anyukám régi sütis könyvében is rábukkantam Rücskös tészta néven. Milyen "jópofa" név! :) Imádom ezt a könyvet! Mindig találok benne valamilyen finom régi, vagy akár számomra még új, nem ismert süteményt.Hozzávalók a tésztához:kb. 20x30 cm-es tepsihez40 dkg finomlisztfél csomag sütőpor (6 g)10 dkg kristálycukor13 dkg zsír (vagy 15 dkg puha vaj)2 tojássárgája fél citrom reszelt héja és leve (bio vagy kezeletlen)1-2 dl tej
A töltelékhez:

Címkék

Diós