Hajtogatott sajtos-túrós pogácsa

  • 2015.09.25.
  • 3

Imádom az ilyen könnyű tésztájú pogácsákat! Ráadásul jól lehet csomagolni iskolába, munkahelyre és itthon is rá lehet járni, bekapni egyet-kettőt - esetleg inni hozzá egy bögre tejet.
A kisfiam és Apukám nagyon nagy pogácsa rajongók, ezért amikor megláttam a hűtőben a doboz túrót - ami szerintem néhány napja arra várt, hogy ne feledkezzek el róla sem - arra gondoltam, hogy most nem édes süteményt készítek a túróból, hanem pogácsát, mert valamelyik nap a kis szőke hercegem ezt emlegette.
Van a blogomon többféle túrós pogácsa is:
túrós-sajtos pogácsa,
sonkás-túrós pogácsa és jó szívvel ajánlom Nektek mindegyiket, mert egyik finomabb, mint a másik. :)A szépséges, fényes festésű pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a webáruházban is az alábbi linken:Pöttyös Otthon - www.pottyosotthon.hu
Hozzávalók:kb. 40-42 db pogácsához50 dkg finom liszt átszitálvafél dl langyos tej (50 ml)4 dkg friss élesztő 1 tojás10 dkg reszelt trappista sajt25 dkg túró1,5 dl tejfölkb. 15 dkg szobahőmérsékletű vaj (esetleg margarin)2 teáskanál só (vagy ízlés szerint) A hajtogatáshoz:

Címkék

Pogácsa Túrós