Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

  • 2015.08.27.
  • 8

Nézzétek, milyen szép kifliket sütöttem! Egyszerűen és elég gyorsan elkészíthető, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni. Kívül ropogós, belül puha, sajtos, réteges tésztával... nagyon finom! Ugye elhiszitek nekem? :)Kedvenceim közé tartoznak a rétegesen elkészített tészták, gyakran szoktam alkalmazni ezt az elkészítési formát, mert nagyon praktikus - leegyszerűsítik a munkát. ...hogy említsek egyet a blogomon szereplők közül: a
sajtos leveles rudat imádom, azt is hasonlóan készítem. Rengetegen kipróbáltátok már, és jeleztétek, hogy nektek is nagy kedvenc lett!
A pöttyös kézműves kerámia teás csésze megtalálható a Pöttyös Otthon webáruházban.Valamint, aki még nem látta... keksznyomdák érkeztek, sok új mintával és nagyon helyesek!
Ezen a linken megnézegethetitek:
www.pottyosotthon.hu Hozzávalók:kb. 14 közepes kiflihez50 dkg finom liszt átszitálva10 dkg szobahőmérsékletű vaj3 dkg friss élesztő1 tojássárgája1,5 dl langyos tej1 kávéskanál kristálycukor2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)140 g-os tejföl (nem biztos, hogy kell az egész)A töltelékhez:10 dkg szobahőmérsékletű vaj10 dkg reszelt trappista sajt

Címkék

Sajtos Kifli Vajas