Sajtos burgonyás pogácsa pehelykönnyű tésztával

  • 2015.07.14.
  • 5

A pehelykönnyű burgonyás pogácsa nagy sláger a blogon (ide kattintva megnézhetitek a receptet). Rengetegszer megsütöttem már, de most hétvégén sajtos verzióban készítettem el - icipicit változtattam rajta más téren is, így most még az előző burgonyás pogácsámnál is jobb recept kerekedett ki belőle. Olyan finom gyenge, könnyed tésztájú pogácsát sikerült sütnöm ismét, a tetején picit ropogós sajtkéreggel, hogy csodájára járt az egész család és kérték, sőt követelték!, hogy ezt igen gyakran szeretnék látni az asztalon. :) Először nem akartam újra feltenni a blogra, hiszen majdhogynem ugyanaz a recept, mely évek óta szerepel már az oldalamon, de tényleg annyira finomságos és könnyű lett - úgy gondoltam, mégiscsak megörökítem magamnak a pontos receptet a változtatással, míg el nem felejtem. No meg persze Nektek is nagy szeretettel ajánlom. :)
A pöttyös kézműves kerámia bögre megtalálható a webáruházban az alábbi linken:Pöttyös Otthon - www.pottyosotthon.hu
Hozzávalók:kb. 45 dkg finomliszt átszitálva1 dl langyos tej2 dkg friss élesztő1 csipet kristálycukor 3 db közepes burgonya megfőzve, áttörve (ez kb. 30 dkg)1 tojás sárjája20 dkg szobahőrmérsékletű vaj (vagy margarin)
2 enyhén púpos teáskanál só (vagy ízlés szerint)+ a tetejére 1 tojás felvervekb. 15 dkg reszelt trappista sajt