Görög csirke joghurtmártással

  • 2013.05.22.
  • 8

Omlós, pikáns hús, kiegészítve savanykás joghurtmártással. Tökéletes páros együtt. Az elkészítésével nincs sok gond, hiszen tepsiben sül, szépen "elvan magának" a sütőben. :)Vasárnap készítettem Milán névnapjára - a szüleim is nálunk ebédeltek. Finom erdei gyümölcsös torta is készült, de annak egy morzsáját sem érkeztem lefotózni. :) Majd legközelebb... Az ételekről mindig egyszerű fotót sikerül készítenem, nincs semmilyen dekoráció és díszítés, mert a férjem minden ételt csak frissen szeret (sem újramelegítve, sem kihűlve), ezáltal Mi minden elkészült ételt azonnal elfogyasztunk... emiatt
fotózáskor nincs idő a "körítésre". :) De talán ezekkel a képekkel is kedvet kaptok az elkészítéséhez...
Hozzávalók:- 1 csirke (feldarabolva)- zsiradék a tepsi kikenéséhezA páchoz:- 1 kezeletlen citrom- 4 evőkanál olívaolaj- fél teáskanál őrölt köménymag- 2-3 gerezd fokhagyma- 1 csilipaprika (elhagyható, de akkor adjunk hozzá pici őrölt paprikát)- só (ízlés szerint)- őrölt bors (ízlés szerint)
1.
A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a finomra vágott aprított csilit (ennek híján pici őrölt paprikát).
2. A megmosott, papírtörlővel "leitatott" csirkehúsokat picit megsózom, majd mindenhol bekenem a páccal, és alufóliával lefedve 2 órán át érlelem a hűtőben.3. Ezután a husikat kizsírozott tepsibe fektetem egymás mellé, ráöntöm a páclevet, fóliával letakarom, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 1 óráig puhára sütöm. (hagyományos sütőben 200 fokon)Egy óra elteltével leveszem a fóliát és még kb. fél óráig szép ropogósra pirítom - közben néhányszor meglocsolgatom a keletkező pecsenyelével.


Joghurtmártás
Hozzávalók:- 10 dkg salátauborka- só- őrölt bors

Címkék

Főétel