Csirkemell pongyolában

  • 2013.05.08.
  • 5

Gyorsan hozok egy főételt is, mielőtt még azt hiszitek, hogy én a családomat csak süteménnyel etetem. :))Azért szeretem így készíteni a husit, mert sokkal puhább és omlósabb, mint a hagyományos rántott hús - ráadásul a panírozásnál nem kell 3 külön tálkát használni, mindössze csak 1 tálra van szükség. Persze a rántott hús sem maradhat ki az étrendünkből - gondolom, ez sokaknál így van - de néha a változatosság kedvéért készítsétek el így is! Szeretni fogjátok, mert egyszerű, gyors és finom.
Hozzávalók:- 2 egész csirkemell- 3 evőkanál liszt- 1 tojás- 8 dkg trappista sajt reszelve- 1 dl tej- só- őrölt bors- esetleg ételízesítő (ha van házi, azt használjuk)+ a sütéshez olaj
1. A bőrétől lefejtett, megmosott csirkemellet hosszában kettévágom, vékonyra kiklopfolom. Megsózom (vagy ételízesítővel bekenem).2. A lisztből, a tejből és a tojásból jó sűrű palacsintatésztát készítek (cukor nélkül!), amelyet elkeverek a reszelt sajttal és kevés őrölt borssal.
3. A masszába beleforgatom a csirkemelleket, és bő forró olajban, kis lángon megsütöm.4. Még melegen a tetejére szórok reszelt sajtot.5. Szeletelt friss almával, vagy őszibarackkal, esetleg párolt rizzsel tálalom.Jó étvágyat!

Címkék

Főétel