Epres joghurthab

  • 2016.05.15.
  • 1

....a retro jegyébenNagyjából ebben a 2 szóban benne van a lényeg. Merthogy egy kis időutazásban lehet annak része aki elkészíti ezt a pohárdesszertet. Pontosabban ha időutazás, akkor tégelyes desszert. Ugyanis akkor -úgy mint ma is- a multik polcain kis műanyag tégelyben/dobozkában lehetett elmarkolni ezt a finomságot. Emlékeim szerint nem volt túl nagy választék, citromos biztos volt még az epresen kívül. Egy biztos. Finom volt a bolti is. És kevés is. Mert bizony nem adtak belőle sokat. Pláne, ha evőkanállal esett neki az ember, talán 1-1,5 kanállal tudott kanalazni belőle. Volt ebben némi trükk is, hiszen habosításról beszélünk, és tudjuk jól, hogy a levegőt jó pénzért el lehet adni.... pláne ha még térfogatnövelővel is megspékelik. Mi nem használunk ilyen találmányokat, maradunk a fizika erejénél, no és a természet adta ízeknél. Mert ízfokozó sem került bele a habunkba csak maga a tiszta gyümölcs. Éppen a napokban állapítottam meg, hogy soha nem ettem annyi epret eddigi életem során mint az elmúlt egy hónapban. Eszméletlen finom epreket veszünk Zolikanéni zöldséges boltjában. Ugyan az eper nem szabadföldi, ráadásul nem is magyar, de az íze tényleg olyan mint ha mi magunk szedtük volna ki júniusban a földből. Mivel mindketten szeretjük a habos-krémes édességeket, joghurtokat, így jött az ötlet Anditól, hogy készítene belőle epres habot. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem vagyok semmi jónak az elrontója, így most átadtam neki a helyet a konyhában.Egy gyors, semmi komolyabb szaktudást nem igénylő édesség ez, így még a gyerekek is elkészíthetik otthon játszi könnyedséggel. Azaz, legközelebb én készítem el, majd valami más gyümölcsből..mondjuk málnából.Hozzávalók:- 25 dkg görög joghurt- 2 dl hideg tejszín- 15 dkg eper- 1 csomag zselatinfix- 8-10 dkg porcukorElkészítése:Az epret összeturmixoljuk, egy nagy tálba tesszük, beleöntjük a joghurtot és a porcukrot és jól összekeverjük. A hideg tejszínt felverjük és fokozatosan hozzáadjuk a zselatinfixet és kemény habbá verjük.Az epres joghurtba forgatjuk óvatosan a habot,majd poharakba adagoljuk és 3-4 órát a hűtőben pihentetjük.Tipp:Az eper ízéhez jól illik a bazsalikom, így aki szeretné feldobni vele, használja bátran

Címkék

Eper Édesség Retro Hab