Wellness Mézeskalács

  • 2017.12.18.
  • 7


Az első Karácsony közeledik, ahol igyekszem tartani a diétámat és nem összekajálni mindent, csak okosan, aki szerint pedig "kajanáci" vagyok, annak kedves egészségére :) Szóval mézeskalács nélkül mégsem lehet karácsony, itt egy alternatíva azoknak, akik némileg kevesebb bűntudattal szeretnének sütizni :)
A tésztához: (2 tepsihez)
- 400g zabpehelyliszt
- 80g rizsliszt
- 120g kókuszzsír
- 100g eritrit (aki eszik cukrot, nyugodtan tehet bele azt is)
- 1.5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 4 tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek citromlé
Egyéb:
+ tojássárgája a sütik tetejének megkenéséhez
+ díszítéshez: magok (pl mandula, kesudió, földimogyoró, mazsola) / cukormáz
A hozzávalókat összegyúrjuk és pihenni hagyjuk negyed órát.

Majd kinyútjuk a tésztát, kiszaggatjuk a tetszőleges formákkal, a tetejüket megkenjük tojássárgájával.


180 fok légkeverés - 10 perc alatt megsütjük. Ha magokkal díszítünk, ezeket érdemes még a sütés előtt belenyomkodni a tésztába és már úgy berakni, ha cukormáz, akkor azt ráér a már megsült sütikre rápakolni.


A kész alkotásokat én bepakoltam fémdobozokba, ott várják a Karácsonyt, kíváncsi leszek, kell - e újrasütni, mert rájárunk avagy sem? :) Veszélyesen finom :)