Majorannás csirke

  • 2017.08.07.
  • 0


A hőguta kerülgetett a hétvégén, szerintem ezzel nem voltam egyedül, így a bazi nagy vasárnap déli punnyadás kellős közepén jöttünk rá, hogy nincs semmi ebédre, de a gyomrunk persze ezerrel korgott. Így történt, hogy felidéztem Anyukám 1000 éves majorannás pulyka receptjét, csak éppenséggel csirkéből készítettem el, így is nagyon fincsi lett :) Egyszerű ízek, amelyek mégis zseniális harmóniát képeznek, nem mellesleg 15-20 perc alatt :)
Hozzávalók: 
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl tejföl
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- só, bors, majoranna
Ez az igazi tök egyszerű, tök gyorsan kész van, tök finom kategóriájú kaja, de komolyan. Felkockázzuk a húst, megdinszteljük a vörös és fokhagymát a szalonna társaságában, majd hozzáadjuk a husit és lepirítjuk, közben fűszerezünk ízlés szerint.


Amikor a hús már pirosas kérget kap, jöhet rá a tejföl, még egy karika fűszerezés és kész is.

Igazából bármilyen körettel finom, én ezúttal salátaágyon tálaltam. Jó étvágyat :)