Panzanella Saláta

  • 2017.03.08.
  • 2


Már megint elhanyagoltam az írást, de egyszerűen túl sok minden történt körülöttem az elmúlt hetekben, és nem volt időm, de itt egy saláta recept, amit a héten sajátítottam el és egyszerűen frenetikus, indítsunk valami lájtival.  A panzanella saláta egy toszkán kenyérsaláta eredetileg, sokféle változat kering, ez a turbózott változat. Ajánlom vacsira, ebédre, állati finom :)
-25 dkg pirított kenyér kocka (ezt nyugodtan offolni lehet, ha az ember diétázik, de tehettek bele teljes kiörlésű cuccot is vagy Norbis kenyeret)
- 7-8 koktélparadicsom félbevágva
- 2-3 színes kaliforniai paprika
- 5-6 dkg aszalt paradicsom 
- 5 dkg fekete olívabogyó
- 5 dkg capri bogyó
- 1 csomag rukkola
- 1 fej saláta
- 5 dkg szardínia
- friss bazsalikom
- 1 citrom
- 10-15 dkg parmezán
- olíva/ balzsamecet tetszés szerint
- só, frissen őrölt bors
A paprikákat sütőbe bedobjuk 200 fokra, kb 15-20 perc, majd kivesszük, lehúzzuk a héját és félretesszük. A kenyeret 1.5-2 cm-s kockákra aprítjuk és sütőben szárazra, pirosasra pirítjuk. 
Fogunk egy tálat, az aljára mehetnek a salik, jöhet hozzá a felaprított koktélpari, a sült paprika, az apróra vágott aszalt paradicsom, olajbogyó, kapribogyó, a szardínia (szintén felvágva) majd a kenyérkockák. Ízesítsünk friss bazsával, sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal vagy balzsamecettel, majd spékeljük meg az élményt egy kis reszelt parmezánnal a tetejére. Jó étvágyat & enjoy :)



Címkék

Saláta