Ribizli szelet

  • 2016.07.11.
  • 9

Itt a ribizli szezon, ezért gyorsan elkészítettem egy isteni sütit! Omlós, savanykás... hát mi kell még ezen a forró nyári napon?! :DTalán egy kis limonádé és egy jó társaság. :)Adagkb 20x28-as tepsiHozzávalók a tésztához300 g liszt225 g vaj70 g cukor1/4 teáskanál sóvaníliaHozzávalók a töltelékhez300 g ribizli130 g cukorkb 3 evőkanál vízElkészítése1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és készítsük el a tölteléket. A ribizlit a cukorral és vízzel egy lábasban főzzük össze annyira, hogy kicsit sűrű állagot kapjunk (kb 5 perc), majd tegyük félre.2. A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a 2/3-át a sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele kézzel, öntsük rá az elkészült gyümölcsöt, majd a megmaradt tésztát tépkedjük a tetejére és süssük olyan 30-35 percig.
forrásJó étvágyat hozzá! :)- fromJuci -