Epres - mandulás mini isler

  • 2015.12.23.
  • 4

És az utolsó tuti befutó az eperlekváros mandulás mini isler. Már korábban láttam Tündérsütinél és már akkor is tetszettek ezek a kis mini apróságok.Ezelőtt én csak teljes nagyságú mivoltában készítettem el őket, de hát ezek merőben sokkal cukibbak mindennél. :)Adag25 dbHozzávalók70 g porcukor200 g liszt60 g darált mandulafél teáskanál fahéj140 g vaj1 tojássárgafehér csokoládé a bevonáshozeperlekvár a töltéshezElkészítése1. Az összes összetevőt kimérjük egy tálba, majd alapos, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. 1 órára hűtőben pihentetjük, majd 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, 180 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.2. Ha kihűlt, akkor a lekvárt megmelegítjük, betöltjük az islereket, hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét megmelegítjük, majd belemártjuk a kis miniket és díszítjük őket.ForrásJó étvágyat hozzá! :)- fromJuci -