Mascarponés citrompite

  • 2015.06.25.
  • 0

A citromos sütik főleg nyáron a legkedveltebbek. Nincs is jobb annál, amikor a nagy hőségben egy limonádé mellett citrompitét falatozunk.Már készítettem a blogra kétféle citrompitét (habos citrompite,
tarte au citron), ám most egy harmadik változatot is megmutatok nektek, ami ismét istenire sikeredett. Remélem elkészítitek és ti is élvezni fogjátok ezt a frissítő csodát!Hozzávalók a tésztához300 g liszt200 g hideg vaj100 g porcukor1 tojássárgája1 csipet só1 reszelt citrom héjaHozzávalók a krémhez3 tojás60 g cukor3 citrom leve2 citrom héja250 ml mascarponeElkészítése1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd kis időre tegyük hűtőbe. Amikor lehűlt, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük egy kivajazott piteformába és süssük 175 fokon aranybarnára.2. A krémhez a mascarponét a cukorral kézi robotgép segítségével keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként, végül a citromok levét és héját. Az így kapott masszát simítsuk a kihűlt linzer alapra és süssük 110 fokon 20-25 percig. Ha kihűlt, akkor szeleteljük fel és díszítsük kedvünkre.Tippkóstoljuk a krémünket, ha kicsik a citromok, akkor inkább többet tegyünk belecitrom helyett, akár naranccsal is kipróbálhatjukJó étvágyat hozzá! :)- fromJuci -