Sajtos-tejfölös-hagymás pogácsa

  • 2014.09.15.
  • 5

A 18. blogkóstoló háziasszonya most
Vöröskaktusz, aki a blogok közül Rendes csajokat sorsolta nekem. :) Mivel elég sokszor édeset sütök, ezért úgy gondoltam most választok egy sósat. Egy medvehagymás pogácsát szemeltem ki, ám mivel most nincs idénye ennek a zöld növénynek, így átváltottam lila hagymára, amit nem is bántam meg, mivel nagyon finom édeskés ízt kölcsönöz a pogácsának itt-ott előbukkanva. :)Vöröskaktusznak köszönöm szépen a játékot, Rendes csajoknak pedig a receptet! :)Adag3 tepsinyiHozzávalók500 g liszt150 g vaj100 g reszelt sajt300 ml tejföl1 tojás1 cs. szárított élesztő1 nagyobb fej apróra vágott lila hagymasóElkészítése1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egyneműre dolgozzuk. Az így keletkezett tésztát 1 óráig pihentetjük.2. Ha már kipihente magát, akkor lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk ismét, majd nyújtjuk és szimpla hajtást teszünk rá, pihentetjük fél órát. Elfordítjuk a kis tésztánkat, kinyújtjuk, rakunk rá egy dupla hajtást, majd pihentetjük ismét fél órát és megint kinyújtjuk, szimpla hajtás, pihentetés, aztán végre véglegesen kinyújtjuk minimum 1 cm vastagságúra. A hajtogatáshoz
ITT
találtok segítséget. :)3. A nyújtás után szaggatjuk, majd a sütőpapírra tesszük őket, pihentetjük ismét, de már csak olyan 10 percet, tojással lekenjünk, majd sajttal megszórjuk és 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Tippkockára szeletelt bacont is tehetünk hozzáa medvehagyma helyett snidlinggel is párosíthatjuka tejföl fele helyett rakhatunk hozzá juhtúrót vagy akár tehéntúrót isJó étvágyat hozzá! :)- fromJuci -