Pisztáciás füstölt sajtos sós falatkák

  • 2014.06.23.
  • 5

A cuki suli után volt egy bankettünk is, ami batyus buli volt, így mindenki azt vitt amit készített. Először a
tökéletes citrom pitét
szerettem volna vinni, mert a világon szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a lemon curdöt (kivéve Bia, de Bia is ha majd ezt megkóstolja ő is imádni fogja :D ) ... de annak a tésztája nem puhult volna meg aznapra, így maradt egy sós. Ami elég jó lett, pisztáciás meg füstölt sajtos és puha, omlós.Adag35-40 dbHozzávalók400 g liszt10 g só200 g vaj3 tojás sárgája200 ml tejföl10 g friss élesztő100 g sós pisztácia
100 g füstölt sajt1 tojás kenéshezElkészítése1. A szitált lisztet a sóval keverjük el, majd morzsoljuk el benne a vajat. Az élesztőt kevés hideg tejbe szórjuk bele. A liszt közepébe tegyük a tejes élesztőt, tojássárgáját, tejfölt majd gyúrjuk egyneműre a tésztánkat és adjuk hozzá a durvára tört pisztáciát (én ezt úgy szoktam megoldani, h egy zacskóba beleteszem és húsklopfolóval csapok rá párat), formázzunk belőle gömbölyded formát, szórjuk meg liszttel, folpackozzuk le és tegyük a hűtőbe 1 órára.2. A füstölt sajtot reszeljük le, készítsünk elő 2 tepsit rajtuk sütőpapírral és kapcsoljuk a sütőnket 165-170 fokra. A reszelt sajtot szórjuk le a nyújtódeszkára (liszt helyett), rakjuk rá a tésztát, szórjuk meg a tetejét is és így nyújtsuk ki. Derelye vagy pizzavágóval vágjunk kis csíkokat belőle, tegyük a tepsire és tojással kenjük meg, majd süssük készre. :)forrás:
ÉdesemJó étvágyat hozzá! :)- fromJuci -