Házi raffaello áfonyával

  • 2014.01.04.
  • 6

Ismét kókusz, de itt társul a túróval is. Házi raffaello tejpor nélkül. Érdemes kétszer annyi adaggal kezdeni, mint akartuk, mert gyorsan fogy. Közepébe mogyorót is rakhatunk, én ezt áfonyával helyettesítettem, hogy még különlegesebb legyen.
Barátnőmnek készült ajándékba ez a kis gasztroajándék, a londoni hazatérésének örömére. Így ha elfogyasztotta a kis gömböket, a dobozkát használhatja konyhai kelléknek. Sütizésem lévén mi mást dekupázsolhattam volna rá, mint cupcakeket. :)A receptet pedig köszönöm a Nővéreknek ismét (Szofikának
és
Ildónak). :)Adag:15 nagy gömbHozzávalók:25 dkg félzsíros tehéntúró15 dkg porcukor12 dkg kókuszreszelékpár csepp vanília aroma15 szem héjas mogyoró / áfonya / mandulaElkészítése:1. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük el.2. Utána adagoljuk hozzá a kókuszreszeléket, majd csepegtessük bele a vaníliát és jól dolgozzuk össze.3. Formáljunk belőlük golyókat, rakjunk a közepébe magvakat, majd hempergessük meg őket kókuszban.4. Pakoljuk hűtőbe pár órácskára, így jobban megdermednek és könnyebben fogyasztható lesz.Jó étvágyat hozzá! :)