Gesztenyekrémes mini tortácskák

  • 2013.10.07.
  • 7

A mini torták közel állnak a szívemhez.. oké, hogy macerásak de olyan cukik és olyan picik. Ezekkel a kis minikkel sem voltam másként, szerettem őket kigondolni, majd megvalósítani. 3 lapos 8 cm átmérőjű gesztenyekrémmel töltött tortácskák marcipánnal bevonva és díszítve, majd az alján 1-1 szalaggal átkötve. Hát nem édesek?! :)))))
Hozzávalók a piskótához:Itt található, 2X4 tojásból csináltam őket, majd a maradék piskótát pohárkrémhez használtam fel. :)Hozzávalók a krémhez:25 dkg gesztenyepüré2 evőkanál porcukor1 dl tejszín2 evőkanál rum10 dkg vajElkészítése:1. Először elkészítjük a piskótát így, majd hagyjuk kihűlni.2. Miközben hűl a piskóta, megcsináljuk a krémet. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét és utána a rumot. Ezt robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt és ezzel fellazítjuk.3. A piskótából 8 cm-es kör alakú lyukasztóval 4x3 db kört szaggatunk, majd rétegesen megtöltjük a krémmel.4. A kis miniknek az oldalát porcukorral kikevert margarinnal körbekenjük, majd a tetejét is, így jól fog tapadni a marcipánunk.5. A marcipánt porcukrozott táblán kinyújtjuk, majd ráegyengetjük a tortácskáinkra és díszítjük.Jó étvágyat hozzá! :)