Almás-áfonyás-diós-fahéjas

  • 2013.10.05.
  • 6

Megérkezett az ősz és vele együtt ez a tortácska is! Nekem nagyon bejött, a piskótában lévő dió elég különleges ízt ad az egésznek, de az áfonya és alma kombináció sem elengedhetetlen. Miközben a sütőben emelkedik a tészta, bebújik a tetején lévő almás-áfonyás réteg közé! Gyors és egyszerű az elkészítése és baromi finom! :DA receptet a Kifőztük magazinból lestem, ahol paleoként volt feltüntetve, hát én átraktam nem paleora! :)) Az eredeti recept
itt található.Adag:22 cm-es tortaformányiHozzávalók a tésztához:7 dkg darált dió13 dkg liszt2 tojás1/2 teáskanál szódabikarbónafél citrom reszelt héjaHozzávalók a töltelékhez:3 evőkanál darált dió5-6 savanykás alma4 vörös áfonyamásik fél citrom reszelt héja1 teáskanál fahéjcukorElkészítése:1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a kivajazott-kilisztezett formába öntjük, majd nyomogatjuk.2. Az almát apró darabokra vágom, majd az áfonyával és a cukorral puhára főzzük. Ha elkészült, a dióval elkeverjük és fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük és a tésztára öntjük, majd elegyengetjük.3. 140 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy elkészült e a süteményünk.