Zöldfűszeres kalács

  • 2019.10.08.
  • 5

Fenséges, puha, fűszeres kalácsot sütöttem családom nagy örömére. A fokhagyma és bazsalikom olyan ízvilágot kölcsönöz neki, hogy nem is kíván az ember hozzá sem vajat, sem mas feltétet.Hozzávalók:3 dl tej5 dkg élesztő1 e.k cukor1 tojás1 e.k só50 dkg lisztTetejére: 1 tojássárgájaTöltelék:10 dkg teavaj4-5 gerezd fokhagyma1 e.k bazsalikom (vagy kapor vagy ízlés szerint bármi) A tejet meglangyosítjuk a kelesztő tálban, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és pár percet pihentetjük. Hozzáadjuk az elkevert tojást, a lisztet és szilikon keverővel egynemű tésztává keverjük. Rátesszük a tetőt és pukkanásig kelesztjük. Olajozott szilikon lapon ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a fűszeres vajjal. Feltekerjük, középen hosszában félbevágjuk, összefonjuk és az UltraPro edénybe helyezzük. Lekenjük a tojássárgájával és 200 fokon. 30-35 percig sütjük!