Máglyarakás szelet

  • 2017.11.25.
  • 8

Mint azt már megszokhatták követőim,hagyományosan szinte semmit nem készítek. Igyekszem mindent egy icipicit egészségesebbé tenni. Így történt a máglyarakással is,amiből a bolt kenyeret szerettem volna kihagyni.HozzávalókTészta:10 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt5 dkg zabliszt5 dkg xilit/eritritFél cs sütőpor4 tojás sárgája7.5 dkg vajTejTöltelék:1 kg alma(tisztítva)3 dl lekvár10 dkg darált dióTetejére:4 tojásfehérje2 e.k. lekvár1 dkg xilit/eritritElőkészítjük az almát. Pucoljuk,magozzuk,reszeljük,fahéjjal megpároljuk. Kihűtjük.Kikeverjük simára a tészta hozzávalóit,annyi tejjel amitől sűrűn folyó masszát kapunk. Kb 20×25-ös tepsiben 170 fokon elősütjük. Mikor már kérges a teteje,jó.A fehérjét csipet sóval habbá verjük,a végén hozzáadva az édesítőt és a lekvárt.Kivesszük a sütőből a tésztát,megkenjük lekvárral,megszórjuk dióval,ráhalmozzuk az almát. A tetejére kanalazzuk a habot, kanál hátuljával megcsúcsozzuk. Visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 10 percig,majd 150 fokon kb 20 percig sütjük.