Egyszerű szilvás morzsasüti

  • 2017.09.28.
  • 8

A blogon szereplő morzsasüti testvére ez,egyszerűsítve. Itt a gyümölcsből nem főztem zselét.Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:2 bögre apró zabpehely1,5 bögre tönköly fehérlisztFél bögre xilit/eritrit2 e.k méz20 dkg vajFél sütőpor1 csipet só1 t.k fahéjFél tk őrőlt gyömbér1 kg szilva1 e.k fahéjA szilvát megmosom,felezem,majd harmadolom és fahéjjal megszórom.A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütőpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. Ràsimítjuk a szilvát,rámorzsoljuk a maradék tészta részt. Kissé lenyomkodjuk.180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.