Epres morzsasüti

  • 2017.06.19.
  • 4

Eper szezonban kötelező! Kár lenne kihagyni ezt a percek alatt összedobható finomságot!Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:2 bögre apró zabpehely1,5 bögre tönköly fehérlisztFél bögre xilit/eritrit2 e.k méz20 dkg vajFél sütőpor1 csipet só1 t.k fahéjFél tk őrőlt gyömbér80 dkg eper (meggyel is kèszítettem)3 e.k keményítőÉdesítő ízlés szerintAz epret negyedelve felteszem főni 2 dl vízben. Ízesítem,ha felforrt,hozzáöntöm a 2 dl vízzel elkevert kemènyítőt. Felforralom folyamatos keverés mellett. Keményítő függő,lehet,hogy szükség lesz egy kis víz hozzáadására,hogy puding szerű állagot kapjunk.A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütőpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. Ràsimítjuk a zselét,rászórjuk a maradék tészta részt.180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.Fincsi recept