Egészben sült pisztráng

  • 2016.10.04.
  • 6

Sajnos Mi magyarok nagyon kevés halat eszünk. Sokan nem szeretik, de Nekem személy szerint a beszerzéssel van a legnagyobb problémám. Nem lehet mindenhol jó minőségű halat kapni. Vagy vacak, vagy iszonyú drága, vagy olyan helyen van ahova ritkán jutok el. Pedig a családom minden tagja imádja. Sütve, párolva, főzve, rántva, kencének, bárhogy gyakorlatilag. Lehet tengeri vagy édesvízi. Nagy kedvencünk a pisztráng. Szalajka völgy ugyan híres róla, de nekünk az itthon sült a favorit. Mindig a "kék" boltban veszem frissen, nem fagyasztva. Gyorsan lesül a csontjáról :-) És bármilyen ünnep méltó étele. Tavaly pont karácsonykor is ezt sütöttem a családnak.
Kicsit szálkás ugyan, tehát a gyerekek falatázni kell, de megéri.Hozzávalók:6 pisztráng6 szelet baconSóA pisztrángot beirdaljuk, lesózzuk, egy órát állni hagyjuk.Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk és sorba rakjuk rajta a halakat. Minden halra terítünk egy szelet bacon szalonnát. Enélkül sem lesz száraz a húsa, inkább az íze miatt használom.
180 fokos sütőben fedő alatt 20 percig sütöm, utána pedig a bacont levéve felső sütéssel kicsit rápirítok.
Rizzsel, salátával, tetszés szerinti körettel tálaljuk.