Hideg gyümölcsös sütemény

  • 2016.07.01.
  • 5

Beköszöntött az igazi nyár. Főzni muszáj a családnak,de a desszertekről inkább lemondunk,csak ne melegítse még a sütő is a lakást.
Most egy olyan desszertet hoztam amihez nem kell a sütő. Nem az a remegő,kocsonyás klasszikus "gumisüti" hanem habos és krémes!Végy egy Tupper desszert gyűrűt... Görögjoghurtot...Friss gyümölcsöt...Valódi tejszínt és némi zselatint. Tadddám! Ennyire egyszerű!350 g barackos joghurt (barack és joghurt turmixolva,édesítve)350 g málnás joghurt (màlna,joghurt,édesítő)3 dl jèghideg habtejszín24 g étkezési zselatinTetejére-ami az alja ;-)20 szem meggy1cs piros tortazselé2,5 dl vízA meggyet magozzuk,félbe vesszük és a tortaformában elosztjuk. A tortazselét elkeverjük vízzel,felforraljuk,3 perc után elzárjuk és,ha langyosra hűlt,a meggyre öntjük. Hütőbe tesszük .A zselatint 80ml vízben megduzzasztjuk,felmelegítjük.
A tejszínt habbá verjük. Joghurtot leturmixoljuk a gyümölccsel.
A zselatin felét kivesszük. A lábasban maradt részhez keverjük a barackos joghurtot,meglangyosítjuk és a hab felét is beleforgatjuk. A meggyes rétegre öntjük.Miután a lábasunkat elmostuk,visszatesszük bele a zselatin másik felét,felolvasztjuk,hozzákeverjük a málnás joghurtot,ha langyos elzárjuk a gázt és a hab másik felét beleforgatjuk.Akkor öntjük az előző rétegre,ha az már nem folyik.
Pár órára hűtőbe tesszük.Fogyasztáskor fejre állítjuk ( a teteje lesz a tányérunk) óvatosan mozgatva levesszük a gyűrűt és szeleteljük.Készíthető bolti,előre kevert gyümölcsjoghurtból is