Epres mascarponés torta

  • 2016.06.10.
  • 4

Idén ünnepeltük hàzasságunk 8.évfordulóját! Ezen csodás alkalomból készítettem csodás Férjemnek ezt a lágy,selymes tortát.Hozzávalók:3 tojás3dkg xilit3dkg tönköly fehérlisztKrém:25dkg mascarpone1 k.k édesítő20dkg szamóca1 cs (10g) zselatin4 dl tejszín2 cs habfixálóDíszíteni2 dl tejszín25 dkg szamócaA piskótához a tojásokat kettéválaszjuk. A sárgáját kikeverjük a xilittel és a lisztet hozzáadjuk,a habot felverjük és a sárgájás keverékbe forgatjuk. 180 fokos sütőben,szív alakú kapcsos tortaformában 10 percig sütjük, majd visszavesszük 150 fokra. Kb 20 perc innentől.A krémhez a mascarponét kikeverjük az édesítővel. A szamócát kissé összeturmixoljuk,szűrőben lecsepegtetjük,levét felfogjuk,mert kelleni fog.A zselatint összesen fél dl folyadékban (víz és a szamóca leve,megdusszasztjuk majd kis lángon feloldjuk. Kanalanként hozzáadjuk a szamóca pürét,majd a mascarponét.A 6 dl tejszínt felverjük egyben,hozzáadjuk a habfixálót. Ebből 4 dl-nyit a mascarponés krémhez keverjük.A tortalapot visszatesszük a formába,
aminek az oldalat folpackkal körbe béleljük. Szamócàk vágott felével kifelé "odaragasztjuk" a forma oldalához körben. A krémbet beleöntjük,elsimítjuk,figyelve arra,hogy a szamócák közét is kitöltse. Tetejét eperrel és tejszínhabbal díszítjük.Hűtőbe tesszük fél napra.