Nyers áfonyás-szamócás torta

  • 2016.05.07.
  • 2

Beszippantottak a nyers desszertek. Próbálkozom próbálkozom.... Ez egy saját találmány,a megszokott datolyás alappal,de most földimogyoró krémmel.HozzávalókTèszta:10 dkg dió/mogyoró10 dkg datolya (friss vagy áztatott )2 dkg napraforgó (sós)Krém :20 dkg sótlan földimogyoró (áztatott)80g
kókuszzsír70 g méz1 k.k őrőlt vanília
1 citrom leve12-12 dkg áfonya és szamócaA datolyát,ha friss,nem kell áztatni. Ha aszalt, minimum egy órára vízbe tesszük.A mogyorót legalább 4 órán keresztül áztatjukAz alap hozzávalóit aprítóban jól összedolgozzunk,kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.Az áztatott mogyorót addig dolgozzuk az aprítóban míg krémes állagú lesz. Ez kb 15 perc. Ha a gépünk feldobálná,néhány csepp vizet,majd a kókuszzsírt is adjuk hozzà. Ha elérte a megfelelő állagot,mehet bele a citrom leve,vanília,méz és ezt is összedolgozzuk a géppel.
Kettévesszük,felét az áfonyával összeaprítjuk,rásimítjuk a mogyorós alapra és fagyasztóba tesszük fél órára. Eközben a krém másik felét visszarakjuk a gépbe,és az eperrel pürésítjük A torta tetejére simítjuk.Érdemes visszatenni egy órára a fagyasztóba vagy néhany órát a hűtőben pihentetni mielőtt felvágjuk.