Fűszeres wokos csirke

  • 2016.05.11.
  • 0

Ha nincs sok idő főzni és valami finom, laktató, de nem nehéz ételre vágyunk, akkor ez egy remek választás. A csirke pácolási ideje kb 10perc, addig megpucolom és összevágom a zöldségeket. Innentől számítva 10 percen belül a tányéron az ebéd...vagy vacsora...Hozzávalók:2 csirkemell5 szem répa3 nagy fej hagyma4 gerezd fokhagymaSó, bors, borsikafű, tárkony1 e.k olaj a pácoláshoz1 k.k kókuszzsírA csirkemellet tetszés szerinti falat kockákra vagy csíkokra vágjuk, Hozzáadjuk a a fűszereket és az olajat és jó alaposan összekeverjük. Lefedve pihentetjük. (ilyenkor már nem kell hűtőbe tenni)A hagymát meghámozzuk, félbe, majd a felet még 4 db-ba vágjuk.A répát pucolva, mostva felszeleteljük. Fokhagymát megpucoljuk, 4-be vágjuk.A wokot felforrósítjuk a kókuszzsírral, hozzáadjuk a répát, majd a húst és a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk nagy lángon kevergetve vagy "dobálva", míg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadunk 0,5 dl vizet és tovább keverjük, míg a víz mind elpárolog. Ekkor kész is. Jöhet a tányés és jó étvágyat :-)