Light almás pite

  • 2015.11.07.
  • 2

Egy maximálisan diétába illeszthető,bűntudat nélküli,gluténmentes süteményt hoztam ma . Az alap ötlet Szafitól
Szafitól
származik. Mint általában,most is kissé változtattam a recepten a család ízlésére.Hozzávalók :250g túró2 e.k tejföl3 tojás1 citrom reszelt héja8 dkg xilit1m.k szódabikarbóna5dkg kókuszliszt5dkg zabliszt1 dl tejTöltelék:50 dkg alma (pucolva legyen ennyi. Ez kb 6-7 db)1 k.k fahéj1 púpos e.k utifű maghéjA tészta hozzávalóit összekeverjük. Sűrű masszát kell kapni,ami kenhető.Az almát mossuk,pucoljuk,magházát eltávolítjuk. Fahéjjal,maghéjjal összekeverjük.Kicsi, 20x15 cm- es tepsibe sütőpapírt teszünk és a tészta felét belesimítjuk. Ráhalmozzuk az almát,majd a tészta másik felét. Kb 30 percig,180 fokon sütjük.Elég magas lett,így valamivel nagyobb tepsiben is süthető.Méltó helyettesítője a kalória bomba almás pitének!