Gyümölcsös túrótorta

  • 2015.06.11.
  • 8

Nincs is frissítőbb és üdítőbb torta egy jó gyümölcsös túró tortánál. Igaz ez még januári szülinapra készült,de nyáron még inkább aktuális.Ha valaki igazán finom,krémes túrótortát szeretne,ez egy tökéletes recept. Szépen megáll a krém,díszíteni nagyon jó vele,de akár burkolható is marcipánnal vagy annak rokonaival.A tésztája a jól bevált Kiskukta féle alap tortalap,mely hozzávalói mennyiségeit kerekítettem.5 tojás250 g cukor + 100 g a habba435 g liszt190 ml tej190 ml olaj1 sütőporA fehérjét habnak felverjük. A sárgáját,olajat,tejet,cukrot kikeverjük és a sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Ha simára kevertük,óvatosan beleforgatjuk a habot. 175 fokos sütőben, 26 cm-es formában sütjük.Készítettem már ezzel a krémmel sima piskótával tortát. Abban az esetben 3x2 tojásos szükséges.
Krém:750 g túró1 cs. vanília puding4 dl tej20 dkg margarin20 dkg porcukor1 citrom.A túrót összeturmixoltam a citrom héjával és a levével. A pudingot a tejjel felfőztem. A margarint a porcukorral kikevertem. Amikor a puding kihűlt,elkevertem a túróval majd a margarint is hozzáadagoltam.Tetejére került:1 banán1 kivi30 dkg meggyA lapot 3 részre vágva betöltöttem a tortàt. Körbe csak vékonyan kentem le és a következőképp díszítettem: Sima végű csővel nyomtam habzsákból pöttyöket egymás alá. Ha egy oszlop megvolt,kenőkéssel kissé elhúztam a krémet jobbra. Aztán mellé következett egy újabb oszlop pöttyökből amit elhúztam és így tovább, míg körbe nem értem.