Házi tészta-csusza

  • 2014.12.02.
  • 3

A második verzió durumlisztből készült.Hozzávalók :20dkg durumliszt2tojásLisztet átszitáljuk, közepébe egy mélyedést készítünk, amibe beleütjük a friss tojásokat. Közepétől indulva keverni kezdjük a tojást és hozzá a lisztet. Mikor villàval nem megy,kézzel gyúrjuk. Ha egynemű, letakarva pihentetjük.Az atlas géppel én 2-es méretre nyújtottam. Hagytam egy kicsit szikkadni majd kézzel,nagyjábol kocka alakura tépkedtem. Két napig száradt.Sós vízben kifőztem. Viszonylag gyorsan megfőtt. Nem kell neki annyi idő, mint a boltinak.Hozzávalók a túrós csuszához:30dkg kenyérszalonna30dkg túró1kis tejfölA szalonnát kis kockára vágtam,zsírját kisütöttem. A túrót a tejföllel kikevertem,kissé megsóztam. A tésztát először a szalonnával,majd óvatosan a túróval is összeforgattam.