Tepsis tarjás-krumpli

  • 2013.02.25.
  • 5


Hozzávalók:1 kg sertés tarja1,5kg krumpli2 fej hagyma1cs szeletelt bacon (kihagyható)Só, bors, mustárKevés olajHétvégén készítettem. Nem igényel nagy munkát, de igazán férfibarát étel. Na, mondjuk Én sem vetem meg!A tarját vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és mustárral megkenjük. Krumplit megpucoljuk, mossuk és kb 1cm vastagra karikázzuk. A hagymát pucoljuk, félkarikára vágjuk.Egy nagy tepsi alját megkenjük olajjal és a krumplit elosztjuk szépen benne. Sózzuk, tetejére fektetjük a tarját, megszórjuk hagymával, beterítjük baconnel és öntünk alá egy decinyi vizet.A tepsit lefedjük alufóliával és 200 fokon, légkeverésen 45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és ellenőrzés mellett felső pirítással színt adunk a husinak.Savanyúsággal és friss kenyérrel tálaljuk