Az Én Tiramisum-gyerekeknek is

  • 2012.02.08.
  • 3

Két dolog miatt is írtam, hogy gyerekeknek:1 mert kakaóba mártjuk a babapiskótát2 mert nincs benne nyers tojásEz utóbbi fontos számomra. Sosem ettem nyers tojást, de mivel kicsi lányom anyatejjel táplálkozik, ez most még fontosabb.Persze készült felnőtteknek való kávés változat is. A 2 pohárban nővérem lányainak tettem kakaósat.Hozzávalók:500g mascarpone3 dl tejszín1 cs habfixáló200 g babapiskóta1 adag kávé/kakaóPorcukor ízlés szerint10dkg kókuszreszelékA tejszínt kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a habfixálót és kb 5 dkg porcukrot amivel még tovább verjük. A mascarponét simára keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kb 10dkg porcukrot. Nincs más hátra, mint ezt a kettőt összekeverni.
Egy jénai tálba rétegezzük: krém, kávéba 1 pillanatra belemártott babapiskóta réteg úgy, hogy felülre krém kerüljön. A tetejét kakaóporral megszórjuk.
A pohárkrémmel ugyanígy járunk el, csak a babapiskótát langyos nesquik kakaóba mártjuk.1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és már bűnözhetünk is!