Vargabéles

  • 2013.06.15.
  • 4

Régebben gyakran szerepelt a szombati menüben, mert egy kiadós levessel finom ebédnek számított, nagyon szerették a fiaim. Most tárkonyos raguleves mellé készítettem és túlzás nélkül mondhatom, hogy nagy sikere volt.Hozzávalók, ahogyan készítettem:1 csomag réteslap500 gr túró150 gr tejfel1 vaníliás cukor4-5 evőkanál cukor, ízlés szerint1/2 citrom leve(sajnos a csomagoláson az szerepelt, hogy a héja emberi fogyasztásra alkalmatlan)maréknyi
mazsola 50 gr vaj120 gr házi cérnametéltsó3 tojásA cérnametéltet enyhén sós vízben nem túl puhára főztem, leszűrve kevés vajjal összekevertem és félretettem hűlni. A túrót
a cukrokkal, a tejfellel és a tojások sárgájával egyneművé kavartam. A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A túróhoz adtam a tésztát, a mazsolát, végül a tojáshabbal lazítottam a masszát.Közepes méretű tepsit vajjal kikentem és a réteslapok felével kibéleltem. Imitt-amott közé vajaztam egy kicsit, ahogy tudtam. Beleöntöttem a túrós tésztát, majd a maradék réteslapokat rásimítottam. A tetejét a maradék vajjal megkentem és 180°C-on 30 percig sütöttem.